​Vihreää väriä ringeten nuorten MM-kisoihin – Vilja Mäkelä valittiin kisajoukkueeseen
SeuraJulkaistu: 23.08.2023 15.00

​Vihreää väriä ringeten nuorten MM-kisoihin – Vilja Mäkelä valittiin kisajoukkueeseen


Suomen U21 nuorten maajoukkue 31.10.–4.11.2023 Kanadan Calgaryssa pelattaviin MM-kisoihin on valittu. Joukkueeseen valittujen joukosta viidellä pelaajalla löytyy aikaisempaa kokemusta arvokisoista, minkä lisäksi joukkueesta löytyy 13 ensikertalaista. Yksi näistä ensikertalaisista on FoPS Ringeten edustusjoukkueessa pelaava puolustaja Vilja Mäkelä.


Forssalainen Vilja Mäkelä on käynyt seuran junioripolun läpi ja pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta kaikki kautensa vihreäpaidoissa. Kaudella 2020-21 Mäkelä edusti Helsinki Ringetteä B-nuorten SM-sarjassa. Pelivuosia hänellä on takana 12 vuotta.

– Aloitin ringeten toisella luokalla kevätkaudella, kun silloinen paras ystäväni pelasi ringetteä. Kävin pari kertaa katsomassa hallilla treenejä ja innostuin sen kautta itsekkin aloittamaan!

Mäkelä on ollut mukana niin U18 juniorimaajoukkueen kuin U21 nuorten maajoukkueen leirityksillä ja osallistunut molemmissa joukkueissa Tie Huipulle -turnaukseen. Syksyn nuorten MM-kisat tulevat kuitenkin olemaan Mäkelän ensimmäiset arvokisat. Mäkelä kertoo olevansa vielä hieman epäuskoinen, mutta erittäin innoissaan tulevasta syksystä.

– Kun soitto tuli, ja mulle sanottiin ”sut on valittu jengiin mukaan”, niin itkuhan siinä tuli. Aluksi en uskonut koko asiaa, mutta ehkä mä pikkuhiljaa alan uskomaan.

– Syksyn aikana aion panostaa oman kehon hyvinvointiin ja siihen, ettei kehossa tapahdu suuria muutoksia suuntaan tai toiseen. Sama tatsi ja muutama lisätreeni, niin hyvä tulee!

Suomen maajoukkue lähtee Kanadaan hallitsevana nuorten maailmanmestarina. Ennen viime vuoden MM-kotikisoja Kanada oli voittanut kolme edellistä nuorten MM-kultaa.

– Odotan eniten sitä, että pääsee pelaamaan isoja ja arvokkaita pelejä, joissa jokainen kentällä tehtävä asia on tärkeä. Odotan myös pelaamista huippunipun kanssa maajoukkuepaita päällä ja tietysti maailmanmestaruudesta taistelua!

– Omassa pelaamisessa aion keskittyä eniten keskittymiseen, naurahtaa Mäkelä.

Maajoukkueleireille pääsystä sekä arvokisoista unelmoiville junioreille Mäkelä lähettää terveiset:

– Uskokaa itseenne ja omaan tekemiseen! Jossain vaiheessa enemmin tai myöhemmin se varmasti palkitaan.


Katso kaikki U21 nuorten MM-joukkueeseen valitut pelaajat Ringetteliiton nettisivuilta.

Ringeten U21 MM-kilpailut pelataan Calgaryssa 31.10.-4.11.2023. MM-kisojen ohessa järjestetään myös ensimmäistä kertaa kansainvälinen pelaajakehitystapahtuma, johon Suomesta matkustaa U18 juniorimaajoukkueen vanhimman ikäluokan, 2006 syntyneiden, ryhmä.

Ringeten MM-kilpailut pyritään järjestämään joka toinen vuosi. Koronapandemian vuoksi viime syksynä 2022 Espoossa pelatut MM-kisat jouduttiin alun perin siirtämään vuodella. Seuraavat täysimittaiset MM-kilpailut, joissa pelataan samanaikaisesti sekä naisten että U21 nuorten MM-kilpailut, pelataan vuonna 2025.

Kuva: Timo Kupiainen